Кливланд разби Бостън с 30 точки в мач №3

Кливланд Кавалиърс постигна категорична победа у дома със 116:86 над Бостън Селтикс. Това бе мач №3 от финалите на Източната конференция в НБА. Така тимът на Тай Лу намали изоставането си в серията на 1-2 победи.

За разлика от предишните две срещи Кавс доминираха тотално. ЛеБрон Джеймс и компания поведоха и нито за момент не изпуснаха водачеството в резултата. Кавалиърс дръпнаха с двуцифрен аванс още след първата четвърт, завършила 32:17 в тяхна полза. Въпреки по-равностойната втора част домакините продължиха да увеличават аванса си, който на почивката бе 20 точки – 61:41.

Кливланд - Бостън
Джордън Кларксън и Джеф Грийн спират Тери Розиър от Бостън
Без проблеми за Кавс и през второто полувреме

През второто полувреме Кливланд продължи да диктува събитията на паркета и безпроблемно затвори мача в своя полза. Очаквано ЛеБрон Джеймс бе най-резултатен за победителите с 27 точки, към които добави и 12 асистенции. Кайл Корвър вкара 14, а с по 13 завършиха Кевин Лав и Джордж Хил, като първият овладя и 14 борби. За Бостън 18 пункта реализира Джейсън Тейтъм, а с по 13 и 10 съответно приключиха Тери Розиър и Джейлън Браун.

Мач номер 4 от серията е отново в Кливланд.

- реклама -