Центърът на Голдън Стейт Уориърс Андрю Богът се превива от болка

Кливланд остава в битката за титлата в НБА

Отборът на Кливланд Кавалиърс надви Голдън Стейт Уориърс със 112:97 като гост и запази интригата във финалната серия в Националната баскетболна асоциация. Преднината на шампиона вече е минимална – 3-2 победи, а следващият двубой ще се играе в Кливланд.

В мач №5 домакините играха без наказания за една среща Дреймънд Грийн, а в хода на срещата загубиха центъра Андрю Богът, който получи травма в бедрото. Голдън Стейт имаха минимална преднина след първата четвърт (32:29), но гостите бяха по-добрият отбор в следващите части (29:32, 23:32, 13:19). Уориърс играха доста небрежно, като допуснаха 17 грешки, които доведоха до 18 грешки за Кавс. Освен това процентът на стрелбата на шампиона беше доста нисък – 36,4 от зоната за две точки и 33,3 от тройката.

Кайри Ървинг и ЛеБрон Джеймс реализираха общо 82 точки, всеки по 41, като по този начин станаха първите съотборници, минали границата от 40 точки в един мач. „Благодарен съм за подкрепата – бе нея нямаше да постигнем толкова много“, каза Ървинг.

Шестият мач ще се играе в петък сутринта, като Кливланд опитва да стане първият отбор в историята на финалите, преобърнал дефицит от 1:3 победи.

- реклама -