Клинтън увеличава преднината си пред Тръмп с 13%

Хилари Клинтън,  кандидатът за президент на демократите е увеличила преднината си пред кандидата на републиканците Доналд Тръмп на 13%. Това сочи ново допитване на Reuters.

Допитването показва, че 46% от избирателите подкрепят Клинтън, а 33% Тръмп. 22% са заявили, че няма да подкрепят нито един от двамата кандидати на изборите през ноември.

Допитването е проведен в периода 1-5 юли, преди ФБР да препоръча във вторник да не се повдигат обвинения срещу Клинтън за използването на частен имейл сървър и да я определи като „изключително безразсъдна“ при боравенето с класифицирани данни.

При предишното допитване на Reuters, проведено в последните дни на юни, кандидатът на демократите водеше с 9% на бизнесмена от Ню Йорк.

Междувременно президентът Барак Обама се включи в кампанията на Клинтън по време на събитие в Северна Каролина. В Шарлът пред няколко хиляди ентусиазирани президентът категорично заяви подкрепата си:

„Досега не имало мъж или жена, които да са по-квалифицирани за този пост от Хилари Клинтън. Никога досега. И това е истината. Това е истината“.

В речта без да го споменава поименно, Обама отправи тирада от нападки, насочени към Доналд Тръмп:

„Това не е риалити шоу. Това е реалност. Не може да сме безразсъдни. Нямаш лукса да казваш това, което ти хрумва. Не може просто така да гониш репортери. Трябва да можеш да приемаш критика без да я приемаш лично“.

В края държавният глава каза, че е готов да предаде щафетата на Хилари Клинтън.

Местни медии информират, че Барак Обама е първият действащ президент от сто години насам, който активно се включва в кампанията за своя наследник.

- реклама -