Хилари Клинтън със силна подкрепа от Мишел Обама и Бърни Сандърс

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Хилари Клинтън получи сериозна подкрепа от първата дама Мишел Обама и доскорошния си конкурент за номинацията Бърни Сандърс.

Според Мишел Обама, Клинтън е правилният кандидат за президент на Щатите на фона на днешните предизвикателства пред страната и света.

„Благодарение на Хилари Клинтън моите дъщери и всички наши деца считат за нещо очевидно, че жена може да се кандидатира за Белия дом. Има само един човек, на когото аз бих доверила тази длъжност. Само един човек, който според мен притежава необходимите качества, за да стане следващият президент на САЩ. Този човек е Хилари Клинтън“.

Това заяви Мишел Обама, която се радва на одобрението на 60% от избирателите в Америка съгласно последните социологически проучвания.

Неуспелият кандидат за номинацията на Демократическата партия Бърни Сандърс забрави конкуренцията и демонстрира силна подкрепа за Хилари Клинтън.

Хилари Клинтън трябва да стане следващия президент на САЩ. Гордея се с нея тази вечер, добави Сандърс.

По-рано в сайта „Уикилийкс“ изтекоха нови съобщения между ръководители на Демократическата партия. Там те споделят резерви относно кандидатурата на Бърни Сандърс. Впоследствие демократите се извиниха на Сандърс, а председателката на Демократическата партия на САЩ Деби Васерман Шулц обяви, че ще подаде оставка в края на партийния конгрес.

„Уикилийкс” публикува около 20 000 вътрешнопартийни съобщения, разкриващи планове за евентуален опит да се дестабилизира Бърни Сандърс в първичните избори за Белия дом.

Клинтън
Ева Лонгория също подкрепи Клинтън

За да подрепят Хилари Клинтън дойдоха и много известни хора. Сред тях беше и актрисата Ева Лонгория.

- реклама -