секретна Клинтън Тръмп избори САЩ

Клинтън ползвала секретна информация и след напускането на поста държавен секретар

Хилари Клинтън, която бе държавен секретар на САЩ по време на първия мандат на президента Барак Обама, е имала достъп до секретна и свръхсекретна документация и след напускането на Държавния департамент през 2013 г.

Това съобщи в четвъртък телевизионният канал „Фокс нюз“, който се позова на председателя на юридическата комисия на Сената в Конгреса на САЩ Чък Грасли.

По негова информация, освен бившата кандидатка за поста президент на САЩ, достъп са имали и още шестима сътрудници на Клинтън.

Според Грасли те са запазили достъпа си и след като Клинтън обяви, че се кандидатира за президент през април 2015 година. Достъпът бил предоставен с мотива, че работят по мемоарите на Клинтън.

„Администрацията на Обама отказа да отговаря на моите постоянни запитвания бил ли е отменен достъпът“, заявил сенаторът.

Грасли започна в четвъртък разследване по този повод, като се позова на миналогодишното заявление на директора на ФБР Джеймс Коми за това, че Клинтън и сътрудниците ѝ демонстрирали „небрежно отношение към информацията с висока степен на класификация“.

- реклама -