Хилъри Клинтън
Хилъри Клинтън

Клинтън официално прие номинацията за президент

Хилъри Клинтън официално прие номинацията на Демократическата партия за президент на Щатите.

В речта си пред националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия, бившият държавен секретар и бивша първа дама благодари за доверието и се съгласи да се впусне в надпреварата за високия пост на изборите на 8 ноември. Така Хилъри Клинтън стана първата жена в историята кандидат за президент на САЩ от една от двете големи американски политически партии.

При победа на Хилъри, семейство Клинтън ще стане първото семейство, от което и двамата съпрузи са били държавен глава на страната. Хилъри Клинтън ще бъде и първата майка и баба, която оглавява армията на Щатите.

Клинтън

Борбата с тероризма

Клинтън обеща да засили борбата срещу международния тероризъм.

„Ще работим с всички американци и нашите съюзници, за да се борим с тероризма и ще го победим. САЩ трябва да са в състояние, заедно със своите съюзници, да отразят всяка заплаха, включително и от страна на Русия“.

Клинтън

За Доналд Тръмп

Клинтън обвини кандидата на републиканците Доналд Тръмп, че разделя американското общество. Това се отразява отрицателно на всички сфери, включително и върху борбата с тероризма, допълни Клинтън.

По думите й, Тръмп създава атмосфера на страх у американците и иска да ги отдели от останалия свят. За разлика от Тръмп, Клинтън увери, че няма да издига стена по границата с Мексико и няма да забранява имиграцията на мюсюлмани.

„Няма да изграждаме стената, а ще градим икономика, където всеки, който иска работа, може да я получи. Няма да забраняваме която и да е религия. Ще работим с всички американци и нашите съюзници, за да се борим срещу тероризма“.

Клинтън отново обеща възможност за получаване на гражданство за милиони нелегални имигранти в САЩ. Такъв е статутът на хиляди българи в Америка.  

На националния конгрес на Демократическата партия във Филаделфия Клинтън заяви, че американците имат право да са ядосани заради икономиката, която все още не работи както трябва.

Клинтън

Американците харесаха речта на Клинтън

Мнозинството американци, анкетирани след речта на Хилъри Клинтън, са харесали изказването й на партийния форум във Филаделфия. Голяма част от запитаните предпочитат нейните послания пред тези на съперника й републиканец Доналд Тръмп. Това сочат резултатите от допитване, цитирано от CNN.

71% от избирателите, които са слушали Клинтън, са възприели речта й „много положително”, а 15% – просто „положително”. Негативно са настроени 12% от гражданите.

След речта на Клинтън на конгреса във Филаделфия „60% от анкетираните са заявили, че сега е по-вероятно да гласуват за нея през ноември, а 30% – че е по-малко вероятно”.

82% от избирателите смятат, че Клинтън е изтъкнала „правилната посока” за бъдещото развитие на страната, докато след речта на Тръмп на такова мнение са били 73% от анкетираните.

Самият Тръмп остро разкритикува опонентката си. Той обяви, че речта на Клинтън е била „произнесена от една фантастична вселена, а не от реалността, в която живеем днес“.

- реклама -