Клиф Ричард няма да отговаря за сексуално насилие

Британският поп певец сър Клиф Ричард няма да отговаря пред съда по обвинения за сексуално насилие , съобщиха от прокуратурата, цитирани от Idependent. Разследването е продължило две години, но не е могло да докаже, че има извършено престъпление. Така не стига до повдигане на обвинения.

Клиф РичърдРичард, който вече е на 75 години,  е смятан за британския аналог на Елвис Пресли. През 1995 година той беше посветен в рицарско звание.

Като на кино:

Полицията си навлече множество критики за начина, по който води разследването, след като сключи споразумение с Би Би Си да излъчва на живо от хеликоптер обиска в дома на музиканта.

От прокуратурата заявиха, че срещу Ричард няма да има повече досъдебни действия, поради липса на достатъчно доказателства. Обвиненията са за сексуални посегателства срещу четирима мъже, извършени между 1958 и 1983 година.

Клиф Ричард, който изгря в края на 50-то години на миналия век, е трети по продажби на сингли след „Бийтълс” и Елвис Пресли.

Негови хитове са „The Young Ones“, „Living Doll“, „Summer Holiday“, „Congratulations“, „Mistletoe And Wine“ и „The Millennium Prayer“.

В изявление Ричард заяви, че е развълнуван от това, че подлите обвинения и последвалото разследване най-после са приключили.

- реклама -