Владимир Кличко

Кличко: Джошуа е научил много от спарингите помежду ни

Боксьорът Владимир Кличко е на мнение, че спаринг двубоите между него и Антъни Джошуа в миналото няма да повлияят на предстоящия сблъсък за световната титла.

Има толкова много детайли при подготовката за мач. Всеки човек или спаринг партньор, който е бил част от моя тренировъчен лагер, го е усещал и може би се е учел. Това е съвсем нормално. Аз искам хората да се учат от мен и съм радостен да споделям опит. Със сигурност Антъни е приложил част от нещата в своите тренировки. Смятам, че е научил доста. Аз също не стоя на едно място и наблюдавам как се подготвя той. Джошуа определено разполага с екип от професионалисти, които работят върху това да го направят възможно най-силен„, заяви украинецът.

Сблъсъкът на „Уембли“

Джошуа беше част от спаринг партньорите на Кличко през 2014 г. на лагера в Австрия, когато имаше съвсем оскъден опит при професионалистите. На 29 април на стадион „Уембли“ Джошуа и украинецът ще се изправят един срещу друг в битка за овакантената титла на Световната боксова асоциация.

Вярвам в таланта му, защото той е поразителен атлет и добра реклама за нашия спорт. Ако той победи, ще го поздравя. Ако аз го надвия, ще му помогна да си стъпи на краката. Вече съм го правил няколко пъти“, завърши Кличко.

- реклама -