Клеман Ноел
Снимка: twitter.com/fisalpine

Клеман Ноел спечели нощния слалом в Шладминг

Олимпийският шампион Клеман Ноел спечели нощния слалом в Шладминг. Състезанието, традиционно силно за Алберт Попов, този път не му донесе добър резултат. И той, и Камен Златков отпаднаха в първия манш.

Попов стартира с 12-и номер и се движеше много добре до средата на трасето, но допусна грешка. Той мина през един от коловете и не успя да финишира. Камен Златков завърши на 45-о място и не влезе сред първите 30, които продължават във втория манш.

Клеман Ноел завърши с общо време 1:48.97 минута. Той беше седми в първия манш и осми във втория. Победата е първа победа за него през сезона и десета в кариерата си. Всичките са именно в слалома. За последно французинът спечели във Вал д’Изер на 12 декември 2021 година.

Втори на само седем стотни остана олимпийският вицешампион от Пьончан 2018 Рамон Ценхойзерн (Швейцария). Трети се нареди Лукас Бротен от Норвегия с пасив от 38 стотни.

Лидерът след първия манш Хенрик Кристоферсен направи грешки във втория и финишира едва 11-и, на 1:33 секунди зад Ноел.

Начело в подреждането за малкия кристален глобус в слалома излезе Лукас Бротен с 430 точки. Втори е Хенрик Кристоферсен с 389, а трети е Даниел Юле (Швейцария) с 334 точки. Алберт Попов заема 18-а позиция със 100 точки.

В генералното класиране за Световната купа лидер е швейцарецът Марко Одермат със 1186 точки. Следва Александър Омод Килде (Норвегия) с 961 и Хенрик Кристоферсен (Норвегия) със 734 точки. Попов е на 48-о място със 100 точки.

- реклама -