София, фонтани

Класация : София е едно най-евтините, но приятни места за живеене

„Хъфингтън пост“ постави София на престижното 11-то място, препоръчвайки на читателите си къде биха могли да се заселят, ако решат да променят нещо в живота си.  Американското издание препоръча столицата на България като един от най-приятните градове в света за живеене на чужденци.

„The Huffington post“ цитира изследването на американската консултантска компания„Мърсър“, която следи издръжката на живота в 201 града в света.

В нея се отчита размерът на всекидневните разходи на чужденците – наемът, цените на храните, на билетите за кино и други обща 200 стоки и услиги спрямо американския долар. Целта на изследването е да даде насоки на компаниите доколко да компенсират командированите си служители в чужбина. За туристите пък е индикация какви разходи да планират, когато пътуват самостоятелно.

„Само защото не чувате често за столицата на България не значи, че трябва да отхвърлите идеята да заживеете там. Самолетните билети, заведенияти и забележителностите – всичко е достъпно в този град – бижу“, пише изданието.

Ето кои са останалите 10:
1. Лион

Лион, Франция
2. Лисабон

Лисабон
3. Уелингтън

Уелингтън, Нова Зелендия
4. Рига

Рига
5. Прага

Прага
6. Отава

Отава
7. Сантяго (Чили)

Сантяго
8. Ханой

the-city-1527583_1280
9. Белфаст

Белфаст
10.Кейптаун.

Кейп Таун

- реклама -