Ким Клайстерс

Клайстерс се връща към тениса след 7 години пауза

36-годишната Ким Клайстерс изненадващо обяви завръщането си на корта. Белгийката, носителка на четири титли от Големия шлем, се отказа от тениса през 2012 г.

„В тези седем години бях отдадена на майчинството. И наистина ми харесваше. Но също така ми харесва да съм професионален тенисист. И, за да бъда честна – това усещане ми липсва“, казва белгийката. „Ще се видим през 2020 г.“, завършва тя.

Вдъхновението на Клайстерс – Серина и Азаренка

„Има и други майки, които са корта – Серина Уилямс, Виктория Азаренка. Майките се опитват да се състезават на най-високо ниво – това е вдъхновение. Не мисля, че има какво да доказвам. Това е просто предизвикателство. Първата ми цел е да вляза във форма. Ако мога да се състезавам на най-високо ниво – да стигна до втория кръг на турнир от Големия шлем. След това ще има нови цели“, добавя тенисистката.

Тя спечели първата си титла от Големия шлем на US Open през 2005-а. Две по-късно се оттегли от тениса, за да даде предимство на семейството си. Белгийката се завърна през 2009-а. После тя спечели останалите си три титли от Големия плем – два пъти US Open и Australian Open.

Като бивша номер едно в световната ранглиста, тя има неограничен брой уайлкарти. За да влезе отново в ранглистата ще ѝ трябват 3 турнира или да спечели поне 10 точки.

Клайстерс има общо 41 титли от WTA и 20 седмици на върха в ранглистата. Дъщеря ѝ Яда се роди през 2008-а. Синовете Джак и Блейк – съответно през 2013-а и 2016-а. „Дъщеря ми е доста ентусиазирана. Но за нея ще е най-трудно – не трябва да пропуска училище и да губи връзка с приятелите си. Освен това тя тренира баскетбол. Тоест, ясно ми е, че трябва да се намери баланс. Няма да играя цял сезон – няма как да съм далеч от децата толкова дълго“, завършва белгийката.

Announcement

Hi guys, I’m excited to finally be able to share this news with you… #wta #2020

Публикувахте от Kim Clijsters в Четвъртък, 12 септември 2019 г.

- реклама -