БФС протест кивита бира
Снимка: dsport.bg

Кивита и кенове бира по сградата на БФС

Протестиращите против сегашното ръководство на БФС замеряха сградата на футболния съюз с кивита и кенове бира. Това съобщи dsport.bg. Един от полицаите, грижещи се за реда пред сградата, пострада, след като беше уцелен. Той беше откаран в болница със счупен нос.

Някои от буквите на надписа се счупиха от хвърлените по тях предмети. Кутия с боя заличи информацията кога и от кого е открита базата на националите.

Сред дошлите за протеста пред сградата в Бояна беше и бившият треньор на ЦСКА, Черно море и Локомотив Пловдив Александър Станков. След 17:20ч.протестиращите се отправиха към Околовръстния път. След това те поеха на шествие към булевард „България“, където блокираха движението.

Пред базата на националите се появи и кандидатът за президент на БФС Димитър Бербатов. „Както обещах – дойдох. Подкрепям солидарността към малките клубове. Това е най-важното в случая. Щом си голям, трябва да помагаш на малките. Такова обединение в трудни времена е много важно.

Не е начинът да се замеря с киви. Имаме добра база, тя не е виновна за това, което се случва. Призовах за мирен протест, не одобрявам подобни прояви. Не съм ги видял, защото не съм бил тук, но ако бях, щеше да се случи обратното. Ще говоря с хората. Ние сме различни“, каза Бербатов.

Той коментира и срещата си с ръководството на Левски. „Левски са конкурент на терена, но извън терена трябва да има обединение и уважение. Беше мое задължение. Видях се с Мъри, Наско, Иво Ивков и Даниел Боримиров. Говорихме открито. Споделих им това, което виждам като приоритети. Казах им какво ще се случи с малките клубове. Не искам да говоря от името на други хора, мога само да кажа, че срещата с Левски беше ползотворна“, обясни Бербатов.

- реклама -