Китайци искат да инвестират в БДЖ – СНИМКИ

Премиерът Огнян Герджиков прие днес Луо Чонгфу, вицепрезидент на една от най-големите китайски компании CRRC. Тя е на водещо място в света по производство на транспортно оборудване.

В срещата, в която участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев, китайските представители заявиха интереса си

за инвестиции в железопътния транспорт на България

В хода на срещата инвеститорите информираха, че са започнали предварителни разговори за възможностите за сътрудничество с БДЖ.

19

Те подчертаха също, че стратегическото местоположение на България би позволило да се мисли за възможност за изграждане на база на CRRC. Тя ще се използва за обслужване на всички клиенти на корпорацията в Европа.

Премиерът Герджиков подчерта, че една от основните цели на служебното правителство е поддържането на добра бизнес среда. Тя трябва да доведе до увеличаване на инвестициите като предпоставка за подобряване на икономическите показатели и благосъстоянието на хората. Той приветства интереса на компанията към страната ни и изрази очакване контактите между БДЖ и CRRC да са ползотворни и за двете страни, съобщиха от Министерски съвет.

- реклама -