iPhone XS и XS Max

Китайски съд забрани продажбата на iPhone в страната

Китайски съд нареди забрана в страната за продажба на iPhone заради патентни спорове между американския производител на чипове Qualcomm и Apple. Това стана ясно след изявление на Qualcomm.

В него се казва, че народнияt съд във Фуджоу е одобрил искането на компанията срещу 4 дъщерни дружества на Apple, чрез което нарежда незабавно да се спре продажбата на iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X.

Решението е част от дълго продължилия спор между двата калифорнийски технологични гиганта, които се сблъскват в съдебните зали в цял свят.

„Дълбоко ценим взаимоотношенията си с клиентите и рядко прибягваме до съда за помощ. Но също така ние вярваме в нуждата да запазим интелектуалната си собственост”, заяви Дон Розенберг, изпълнителен вицепрезидент и генерален съветник.

„Apple продължава да се възползва от нашата интелектуална собственост докато отказва да ни компенсира. Решението на съда е допълнително потвърждение на силата на патентите на Qualcomm”, казва още Розенберг.

Apple все още не е дала коментар.

- реклама -