Ник Кирьос
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кирьос се призна за виновен, за да избегне присъда

Ник Кирьос се призна за виновен в нападение над бившата си приятелка Киара Пасари. Така той избегна присъда, след като обвинението беше снето от съдия Бет Кембъл. Кембъл обясни, че Кирьос не е изложен на риск от повторно престъпление и сериозността на инцидента е „малка“. Според нея това е било „единичен акт на глупост или разочарование„.

Първоначално Кирьос пледираше, че обвинението за нападение трябва да бъде отхвърлено на основание на психичното му здраве. Така той се призна за виновен.

Тенисистът беше обвинен за физическо насилие след инцидент през януари 2021 година. Тогава той е блъснал Киара Пасари след спор.

Съдът съобщи, че Пасари е стояла пред вратата на колата, за да попречи на Кирьос да излезе, когато той я е бутнал. След инцидента тя се е оплакала от болки в рамото и охлузване на коляното. Максималната присъда за физическо нападение в Австралия е две години затвор.

27-годишният атлет трябваше да се оттегли от Australian Open през януари заради контузия в коляното. Той претърпя операция и се появи в съда с патерици.

- реклама -