Ник Кирьос
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кирьос също се оттегли от US Open

Австралиецът Ник Кирьос се оттегли от предстоящия US Open. Ден по-рано това направи и световният номер едно при жените Ашли Барти. Турнирът започва на 31 август.

Кирьос отново разкритикува някои от своите колеги в професионалния тур за решенията им да пренебрегнат здравните съвети по време на пандемията от коронавирус. „Няма да играя тази година на US Open. Боли ме да не бъда на една от най-големите арени в спорта – „Артър Аш Стейдиъм“. Но се оттеглям заради моите сънародници от Австралия, заради стотиците и хилядите американци, които загубиха живота си, заради всички вас. Решението е мое“, сподели той във видео в социалните мрежи.

Кирьос не е имал проблеми с Американската тенис асоциация. Той добави и че няма проблем с провеждането на турнира или участието на играчи, „стига всички да се държат подходящо и безопасно“. 40-я в ранглистата казва, че разбира и нуждата от провеждане на надпреварата.

Световният номер 1 Новак Джокович, Борна Чорич, Григор Димитров и Виктор Троицки дадоха положителни проби за коронавирус по време на демонстративен турнир, който беше преждевременно прекратено преди финала в Задар. „Тенисисти, трябва да работите в интерес един на друг и да работите заедно. Не може да танцувате на маси, да пътувате из Европа или да организирате демонстративен турнир. Това е толкова егоистично. Помислете за останалите хора поне веднъж – това е вирусът“, каза преди месец Кирьос.

- реклама -