Ник Кирьос - Стефанос Циципас
Снимка: twitter.com/Wimbledon

Кирьос и Циципас: скандали на корта и извън него

С постояни скандали, взаимни обвинения в неспортсменско поведение и невъздържани реакции премина двубоя между Ник Кирьос и Стефанос Циципас на Уимбълдън. Австралиецът победи след  6-7(2), 6-4, 6-3, 7-6(7) и стигна осминафиналите.

„Чувствах се все едно сме на цирк, тук сме да играем тенис“, оплака се 23-годишният Циципас. Във втория сет той започна да губи спокойствие след постоянни реплики от Кирьос към съдията. Освен това на няколко пъти опита да уцели опонента си. Двамата са бивши партньори на двойки. „Той тормози постоянно съперниците си. Сигурно е бил училищния бияч. Не харесвам такива хора. Не обичам хора, които принизяват другите“, добави Циципас.

„И аз щях да съм ядосан, ако два пъти поред губя от един съперник. Да измисли как да ме победи“, каза австралиецът, който води с 4:1 успеха в директните сблъсъци.

В хода на мача имаше предупреждения и към двамата, както и опасност от дисквалификация. Кириос претендираше, че Циципас е уцелил зрител в главата. Повторенията обаче показаха, че това не е така.

Напред продължава и Рафаел Надал, който победи Лоренцо Сонего след 6-1, 6-2, 6-4. Двубоят продължи по-малко от два часа. И в него имаше странни моменти – Надал поучаваше съперника си за спазване на тенис етикета.

- реклама -