Кирил Радев за Живко Коцев: По-глупав главен секретар на МВР не съм срещал

Кирил Радев за Живко Коцев: По-глупав главен секретар на МВР не съм срещал.

„По-глупав главен секретар на МВР не съм срещал.

Изумен съм, че не може да не си даде сметка с какви хора се вижда,

на какви рождени дни ходи и какви подаръци получава. Не е нормално това”.

Това заяви о.р. ген. Кирил Радев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS по повод

снимките и приятелството на главния секретар на МВР Живко Коцев с лица,

арестувани по подозрение за контрабанда.

Отношенията, което е имал с тези хора, излизат извън рамките на поведението на човек, който е на този пост, каза Радев по адрес на Коцев. „Изключено е главен секретар да участва в антикорупционна операция. Той трябва да координира дейността в МВР, не му е работа да извършва оперативна работа“, поясни Радев. Според него е нужно да се разбере дали става дума за постановка или Коцев наистина участва в такава схема, каквато показват публикуваните снимки.

„Главният секретар в МВР стана жертва, включително и на своя начин на мислене и на действие и като главен секретар, и като човек. Ще си отиде си отиде дамгосан със съмнението за корупция“, каза Радев. „За времето, за което управляваха, не се научиха да управляват, нито да крадат както трябва”, допълни иронично антимафиотът.

Генералът от резерва постави проблема с професионалното ръководство на вътрешното министерство в контекста на държавното управление. „Най-големият проблем са нарушените принципи на държавно управление”, каза Радев.

Тревожен е фактът, че премиерът Николай Денков не знае какво се случва в МВР, коментира експертът. „Противоречията и липсата на доверие между министъра и главния секретар на МВР е пагубен за ведомството. От там ще дойдат и щетите“, категоричен е ген. Кирил Радев. Според него, това показва, че управлението на държавата е забатачено.

„Където има власт и пари, винаги има корупция. В такава среда се раждат и типове като Паскал”, обясни антимафиотът. По думите му контрабандата не е еднократен акт.

Кирил Радев оспори и изтъквания успех на бившата шефка на Митниците Петя Банкова със заловената пратка наркотици. Според него това е станало вероятно по сигнал на партньорски служби и операцията просто е изпълнена тук. Припомняме, Ген. Кирил Радев е начело на антимафиотите именно по времето на първата и изглежда единствена операция срещу митичния Паскал.

- реклама -