Кирил Петков за милиарда от оръжие: Пълни глупости

„Пълни глупости, ако трябва да отговоря директно“. С тези думи съпредседателят на ПП Кирил Петков отговори на обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

По-рано днес Борисов обяви, че между 800 млн. и 1 млрд. евро са получили Кирил Петков и Асен Василев от търговията с оръжие за Украйна.

„Трябва да спрем да обръщаме внимание на борисовките, защото отвличат вниманието от важните неща“, заяви Петков.

Той обясни, че целта на следващите три месеца не е политиците да се занимават с измислени скандали, а

да се замислят какво правят за здравеопазването,

съдебната система, службите за сигурност, защо са били замразени пенсиите и страната няма бюджет за 2023 г.

Обединение на „добрите сили“ и да не обръщат внимание на „тези кал и каскети“ са двете цели на ПП, които Петков описа за следващите месеци.

Бившият премиер пристигна на националния съвет на ДСБ. На него ще се реши дали да се даде мандат на ДБ да се явно на изборите заедно с ПП.

„Това, което ще видите сега, това е първа стъпка на един процес, който се казва „Обединението на добрите сили“. Всички демократични общности, партии, хора с каузи, активности, с идея за България да бъде различна, просперираща държава, почваме голямото обединение“. Това каза Петков преди да влезе в срещата. И обеща за следващите избори хората да видят една голяма лавина от хора, на които „им пука за България и казват „заедно можем повече“.

- реклама -