Кирил Петков: Условието ми за диалог с ИТН е Слави Трифонов да не взима решенията

„Продължаваме промяната“ продължава да води разговори с различни депутати от групата на ИТН.

Петков обясни, че сега вече се преговаря при ясна програма и ясни срокове. Единственото условие е Слави Трифонов да не взима решенията:

„Всичко това е толкова логично с тези хора, дори да кажат „не“, но да видят цялата програма, да дискутираме по важните за България приоритети и тогава да си направят становище, така че много се надявам, че парламентарните групи ще влязат в такъв диалог.

Единственото ми условие разбира се, е господин Слави Трифонов да не бъде човекът, който да взима решения от тяхна гледна точка“, заяви Петков, цитиран от БНР.

Утре официално ще бъде открит интерконекторът между България и Гърция. Това заяви пред журналисти премиерът в оставка Кирил Петков след закритото заседание на НС за доставките на газ.

„Когато говорим за отговорни решения във връзка с енергетиката, за цени, договори и доставчици и когато искате да разберете всичко, което е толкова важно за България и успехите, които постигна това правителство, е невероятно лицемерие да не присъстваш в зала, подчерта той.

Петков съобщи, че за първи път участва в изслушване, където има класифицирана информация за търговски договори и за цени, а депутатите от ГЕРБ, които са поискали отговори по темата, не са присъствали в пленарна зала.

„Ние ги помолихме да бъде закрито заседание и всички си тръгнаха. Протече един разговор с останалите депутати и когато свърши цялото изслушване, те се върнаха обратно“, обясни той.

- реклама -