Петков след разпита: Питаха ме за записа на Радостин Василев

Бившият депутат Радостин Василев не е записвал през платформата „Зуум“, а с устройство отстрани на компютъра. Това стана ясно от думите на бившия премиер Кирил Петков, който беше разпитан в Софийската районна прокуратура във връзка със записите от заседание на ПП, които бяха разпространени от депутата Радостин Василев.

По думите на Петков, когато някой записва през платформата „Зуум“, това се отбелязва по време на конферентния разговор, а в случая не било така.
Неговият разпит продължи малко повече от половин час, като Петков каза, че е бил питан основно за записите и дали знае как са направени.

На въпрос за правителство между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ обясни, че разговорите са оставени изцяло в ръцете на акад. Николай Денков и Мария Габриел.

В петък бившият министър на спорта Радостин Василев пусна 4-часов запис от заседание на „Продължаваме промяната“.

За да се случи правителството между ПП-ДБ и ГЕРБ, има договорки с Европейския съюз. Съпредседателят на ПП Кирил Петков пък се е разбрал с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен, че България ще влезе в еврозоната и без да изпълнява критериите. А колегата му Асен Василев се договорил с „посолствата“ за имената на новите шефове на службите – това са част от нещата, които се чуват на записа, който бившият министър на спорта в кабинета „Петков“ Радостин Василев пусна пред журналисти миналия петък.

В понеделник Василев официално обяви, че се оттегля от „Продължаваме промяната“.

- реклама -