Кирил Петков се яви на разпит днес за Васил Божков (обновена)

Премиерът Кирил Петков се яви на разпит в Софийска градска прокуратура точно в 10 часа днес. На него той трябва да даде повторно показание в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков.

„Дойдох да дам показания“, лаконично заяви само той. От СГП поискаха да бъде разпитан повторно, защото първите показания, които е дал, са били пред некомпетентен орган.

„Неговият първоначален разпит, проведен от разследващ полицай при ГДНП, явяващ се некомпетентен орган, е бил първото действие по разследването. С него образувано досъдебното производство. С оглед на това, проведеният разпит от 17 март няма правна стойност и следва да бъде саниран. На същото основание бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както и на други свидетели“, уточниха от прокуратурата.

Прокуратурата призова Кирил Петков да се яви на разпит

От СГП увериха, че се извършват активни действия по разследването.

На 17 март лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившият финансов министър Владислав Горанов и бившият началник на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха задържани за 24 часа в ареста, а на следващия ден бяха освободени, без да им бъдат повдигани обвинения. Те бяха отведени по повод образувано производство за изнудване, свързано с Васил Божков. Адвокатът Менко Менков внесе жалби срещу задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател. Вече са насрочени и делата – делото за задържането на Борисов е насрочено на 14 април, а на Горанов – за 12 април.

- реклама -