Кирил Петков, фирми, кредити, ББР
Снимка: БГНЕС

Кирил Петков се отказал от канадското си гражданство преди да стане министър

Спокойно мога да кажа, че аз – като Кирил Петков, направих отказ от канадското си гражданство преди да встъпя като министър.

Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков в кулоарите на парламента. Повод стана питането на депутата от „Има такъв народ“ Димитър Гърдев към министъра на външните работи Светлан Стоев по темата.

Знаех, че съществува тази процедура и в първия момент, в който бях поканен като министър, направих този отказ и той е нотариално заверен, имам пълната документация, обясни Петков.

В момента липсва актуализация на бюджета, няма да има за бизнеса 430 млн., няма да има пари за хората на първа линия в болницата, няма пари за актуализация на пенсиите, ние сме на прага да не можем да поемем следващата COVID вълна – от всички тези приоритети с какво решава да се занимава това Народно събрание? С някакви интриги, коментира Петков. И се обърна с призив към обществеността: Ако имате депутат в това НС, ако управлявате бизнес, който се страхува от следващата COVID вълна, ако сте пенсионер, който се страхува дали ще си получи 50-те лева, сега е моментът да се свържете с вашите народни представители, да си свършат работата и да приемат актуализацията на бюджета.

Петков разказа, че от сутрин до вечер при него идват притеснени бизнеси какво ще се случи с новите мерки при новата COVID вълна. Ако бюджетът не бъде приет, нищо няма да се случи, добави той.

- реклама -