Кирил Петков: Само за 7 месеца договорихме с Румъния 5 моста над Дунава

Кирил Петков: Само за 7 месеца договорихме с Румъния 5 моста над Дунава.

Лидерите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асен Василев тръгват на обиколки из цяла България от днес.

Кирил Петков – на север, Асен Василев – на юг.

„В момента сме във Враца, по-късно ще бъдем във Видин, Берковица, Монтана. Доколкото разбрахме, г-н Борисов е в Силистра, а там той е обещавал неведнъж, че ще има мост между България и Румъния. За съжаление, за последните 12 години той не направи нищо. Ние за 7 месеца се договорихме с Румънското правителство за този мост и за още 4.

Надявам се, че хората ще видят разликата,

защото още тази година проектирането на тези мостове започва и в следващите 4 години те ще бъдат абсолютна реалност. Така че нека да помогнем на г-н Борисов да загуби тези избори и да вземе правилното решение за себе си – да се пенсионира“, каза Кирил Петков във видеообръщение във фейсбук.

Вижте пълното му обръщение тук:

По време на управлението на „Продължаваме промяната“ бяха направени първите стъпки за изграждането на ключова за страната ни транспортна инфраструктура –

три тунела под Стара Планина,

които ще осигурят транспортната свързаност между Северна и Южна България и пет нови моста на река Дунав.

Вече започна изграждането на тунела под Шипка и проектирането на тунелите под прохода Петрохан и на автомагистрала „Черно море“ между Варна и Бургас.

След трудни преговори с румънската страна кабинетът Петков

договори местата за 5-те нови моста

на река Дунав – при Оряхово-Бекет, Никопол-Турну Мъгуреле, Свищов-Зимнич, Силистра-Кълъраш и втори мост Русе-Гюргево. Проектирането на съоръженията е в ход.

- реклама -