Кирил Петков: Втори път не бих влязъл в коалиция с „троянски кон“

Втори път не бих влязъл в коалиция, където имаме „троянски кон“. Пред обществото ти получаваш целия негатив от общото управление, но като кажеш, „ама имахме „троянски кон“ вътре, звучи като оправдание. Това коментира бившият премиер и съпредседател “Продължаваме промяната“ Кирил Петков в събота пред Дарик радио.

Той посочи, че при управлението си е правил и грешки и като такава посочи призива си към хората да дарят по една заплата за Украйна.

„Огромна грешка беше това със заплатата за Украйна, което казах. Получих вълна от критика, донякъде с право“, заяви той.

Той отново каза, че ГЕРБ няма бъдеще, докато Бойко Борисов е неин лидер. „Ние няма да направим никаква коалиция с ГЕРБ, докато Борисов ги управлява.

При него проблемът е много ясен – той е правил много грешки и според мен престъпления. Той няма как да позволи да се направи съдебната реформа, която на нас ни трябва, по една много проста причина – ако я направим, той ще влезе в затвора“, коментира Петков.

 

Той е оптимист за следващия български парламент. “Миналия парламент само 4 депутата не ни достигнаха, за да имаме 121 депутата.

Аз вярвам, че с правилната кампания, правилното информиране, този път тези 4 депутата ще са от другата страна.

Ако всички се обединим върху мисълта това да се достигне, вярвам, че е абсолютно възможно. Ако имаме тези 121 депутата ще продължим това, което започнахме“, каза Петков.

Според него служебното правителство от една страна е нещо хубаво – дава възможност на нови лица да излязат напред, да пробият през статуквото.

Но предупреди, че не трябва да позволяваме този институт на служебно правителство да продължава за повече от мандата, за който е решен.

“Самият институт на служебното правителство дава на един човек цялата власт. Опасността е, ако дадем цялата власт на един човек за дълго време, независимо кой е той“, каза Петков.

За твърденията на МРРБ, че в газовата връзка с Гърция газ няма, Кирил Петков заяви: „Кадрите, които видяхме – да, сигурно някакви бордюри не са завършени, но тръбата е пълна с 40 бара.

Важно е тази връзка да влезе в експлоатация, защото цената на количеството, което минава през тръбата, пада от 140 евро на около 30 евро.

Толкова е голям маржът между пазарните цени на газа в момента и цената на газа, който ще тече по тази връзка, че ние нямаме право на нито един ден да забавим пускането на връзката“.

 

- реклама -