Кирил Петков проговори за Лена. Оферта към Дунчев

Кирил Петков проговори за Лена. Оферта към Дунчев. Голямо предложение направил Кирил Петков на Александър Дунчев, за да има мир в коалицията. Дунчев разбуни духовете като отказа участие в изборите, ако не е водач в София-област. Коалицията на „Промяната” и Демократична България реши районът да се води от представител на ДБ.

Предложих му да вземе моето място, каза Петков пред бТВ. Бившият премиер е водач в 23 МИР в София, където ще се бори срещу лидера на СДС Румен Христов и Христо Проданов от БСП.

Дунчев обаче отказал. Лена Бориславова ще бъде в листите, съобщи Петков и каза, че така младата юристка ще покаже, че не се страхува от кафявата кампания срещу нея.

По повод реденето на листите и твърденията на Александър Дунчев, че ПП е превзето от задкулисие, Петков отрече. По думите на съпредседателя на ПП нямало никакво проблеми, по-важна била каузата. Кирил Петков обаче подчерта, че на тези избори Лена Бориславова е включена в листите.

„Най-разумно е Паметникът на Съветската армия да бъде преместен, за да бъде част от историята, но да не бъде разрушен“, заяви още съпредседателят на „Продължаваме промяната“. По думите му трябва да се влезе в дълбочина на този проблем и да се говори за това коя истината на нашата история.

„Аз лично не вярвам, че в средата на нашата столица трябва да имаме паметник с човек, който държи шмайзер над главата си. Но, от друга страна, това е част от историята и не трябва да я забравяме. Да имаме толкова имена на руски генерали и да не знаем какво се е случило“, каза още Петков.

- реклама -