Кирил Петков, Пламен Георгиев, консул, Валенсия

Отзовават консула на България във Валенсия – Пламен Георгиев

На първото си заседание за годината правителството ще обсъди отзоваване на Пламен Георгиев от Валенсия, където той беше назначен за консул. Това стана ясно от думите на премиера Кирил Петков в началото на заседанието на МС.

„Ще обсъдим една точка, която е важна за новото правителство. Политическите назначения и назначенията, които не са свързани с дейността на министерствата, особено в МВнР ще се приключат. Става дума за хора като Пламен Георгиев, който беше назначен във Валенсия. Аз предлагам днес да го отзовем, за да покажем че тези политически назначения не са начинът, по който трябва да се случват нещата“, каза Петков.

Припомняме, че Георгиев, който е бивш председател на КПКОНПИ беше назначен за консул на Валенсия от предишното редовно правителство след като нито едно от твърденията и обвиненията срещу него не беше доказано.

В началото на правителственото заседание Петков се похвали, че програмата за стимулиране на пенсионерите да се ваксинират давала резултат:

„От началото на новата програма има 130 хил. ваксинирани. Ние си поставихме цел 300 хил. до края на юни, а вече сме постигнали 1/3. Когато говорим какви са нашите действия, целта ни е ясна и вече имаме първи резултат“, каза Петков.

Той обаче не уточни дали всички 130 000 ваксинирани са в целевата група над 65 години.

- реклама -