Кирил Петков преди делото срещу Борисов: Тук сме за да опровергаем, че сме се обогатили от посредниците за газа (Видео)

„Тук сме, за да опровергаем една голяма лъжа на Борисов – че сме се обогатили от посредниците за газа. Само съдът като институция може да даде отговор на този въпрос. Днес Бойко Борисов няма да се появи.

Лъжите му трябва да се опровергават – за Мариците, че зимата ще е гладна, че бюджетът е счупен. Всичко това трябва да се опровергава, за да не загубят хората надеждата, че има политици, които се борят с корупцията. ЕК отговори, че няма изисквания за затваряне на тецовете, а за намаляване на емисиите“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков преди заседанието по делото му срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Петков го съди заради изявления, че има комисионни от посредниците за втечнен газ при кризата преди година. Искът на Кирил Петков срещу Бойко Борисов е за половин милион. Засега е предявен само частичен за 10 хил. лв.

Радев изненада промяната: Единственият шанс за правителство е разбирателство между вас и ГЕРБ по приоритети – Flashnews

„Всички политици сме заобиколени от шизофренична риторика. От една страна искат правителство, а миналата седмица дори не искаха да говорят по нашата декларация. Днес връщаме мандата и ще изчакаме президента да връчи третия. Готови сме да говорим с всеки за смяната на главния прокурор, за антикорупционната политика. Обединението на здравите сили около цели, ценности и политики трябва да стане.

Борисов за Кирил Петков: Ще трябва да спре само да „говори“, а да започне да „отговаря“ за кражбите – Flashnews

На въпрос защо не присъства на връщането на мандата на президента Радев, съпредседателят на „Продължаваме промяната“ отговори, че делото в момента е по-важно.

- реклама -