Кирил Петков: Песента за Лена ме зарадва, имунната система на обществото работи

Песента за Лена е нещо, което лично много ме зарадва, имунната система на обществото работи. Тя е шамар за Слави от българското обществото, което му се каза: ти си един провален шоумен. Явно българското общество има здрави сили. Така съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков коментира пред Нова тв скандала с песента, която Шоуто на Слави пусна по адрес на шефката на кабинета му като премиер Лена Бориславова.

Ако правим сравнение с огледалния пример с Христо Петров – едното е продънена простотия, другото е песен, която няма нищо пошло. Слави е толкова озлобял, това е груба, ужасна постъпка. Изкуството при Христо Петров е различно, несравними са, коментира Петков.

Когато влязохме в управлението, имаше план да затваряме въглищните централи и отваряме газови. Ние бяхме против и твърд ангажимент не можехме да приемем, каза още Петков.

Според него по това време повечето преговори са водени преди войната.

Както се видя, че дерогацията е възможна заради войната, сега можем да използваме същия аргумент. Ние не затворихме реално централи. Може да се получи баланс – зимно време да работят на 100%, лятото – по-малко.

Трябва да адресираме въпросът със затварянето на тецове от Маришкия басейн като регионален, а не само като проблем на България. Има общи интереси, а и има значение дали на преговори в Брюксел ще седнат 4-ма или само България. Трябва да ни подкрепят Гърция – с нея върви и Кипър, също да ни подкрепи и Румъния, допълни Петков.

Той бе категоричен, че в коалиция „Вежди Рашидов“ ПП няма да участва.

Ако мандатът получи БСП, ще отидем на среща – различията ни са Изборният кодекс и Украйна. Бихме продължили тези теми, няма откажем срещи. С ДБ нямаме много различия – ако няма да има скрити експерти, тогава бихме ги подкрепили. Не бихме ги подкрепили, ако ГЕРБ ги подкрепи.

Обединение на здравите сили, а не на пътя на безпринципността – така България ще продължи напред. В следващия парламент трябва да има такива хора. На местните избори във всички областни градове да се обединим демократичните общности.

- реклама -