Кирил Петков, охраната от НСО и още двама разпитани за катастрофата, дъщерята на жертвата: НСО са карали със 150 км/ч

Кирил Петков, охраната от НСО и още двама разпитани за катастрофата, дъщерята на жертвата: НСО са карали със 150 км/ч. Разпитани са четиримата участници в катастрофата с кола на НСО, в която е бил и Кирил Петков. Сред тях са политикът и служителите на НСО, предава БНР.

Днес предстои да бъдат разпитани

свидетелите на инцидента от други автомобили, както и да бъде направена аутопсия на загиналия шофьор. Ще бъде взета и кръвна проба за алкохол, съобщи заместник-военноокръжния прокурор подполковник Георги Василев.

„Разпитани са и четирите лица, които са пътували в автомобила на Националната служба за охрана. Още снощи, незабавно след приключване на огледа на местопроизшествието,

лично от военния прокурор в град Варна.

Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали на произшествието незабавно, след като то е станало. До колкото знам разрешената максималната скорост, е около 60 км в час в този участък на пътя, преди навлизане в населеното място – град Аксаково.

С каква скорост са се движили двата автомобила

ще стане ясно след събиране на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза, която ще даде отговор за механизма на настъпилото ПТП и евентуално кой от водачите, какви действия е предприел точно преди настъпването на катастрофата“, обясни подполковник Василев.

Дъщерята на жертвата: НСО са карали със 150 км/ч

Часове след трагедията с участие на кортежа на Кирил Петков при Аксаково се трупат нови въпроси и разминавания с първоначалната версия на „Продължаваме промяната“.

Красимира и нейният съпруг Христо, който е бил професионален шофьор, са пътували към дома си в Аксаково, когато е станал този фатален инцидент, съобщиха медии. Не е ясно дали това отговаря на истината, но това би се разминало с твърденията, че двойката е идвала от Аксаково и е отнела предимство на движещия се по главен път автомобил на НСО.

Въпреки твърденията, че в смазаната кола са били „пенсионери“, се оказа, че Красимира е на 58, а мъжът ѝ – дългогодишен международен шофьор с категория C.

Според съобщението на „промяната“, двамата са били ранени, а мъжът издъхва след като лекарите не успяват да му помогнат. Дъщерята на жертвата – Таня, отрича това във Фейсбук.

Младата жена смени профилната си снимка със жалейка, а профилът ѝ е залят със стотици съболезнования за Таня и Ицо.

- реклама -