Кирил Петков: Никога не съм имал среща с Борисов и Алексей Петров в Самоковския манастир

Никога не е имало среща между мен, Борисов и Алексей Петров за сформиране на правителството, още повече пък в Самоковския девически манастир, каквито слухове се появиха в публичното пространство.

Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

През интригите за всякакви логистики се измества общественото мнение. Никога не съм получавал обаждания за насрочване на срещи. Единствените хора, които взехме решение (за разговори с ГЕРБ, бел. ред.), бяхме аз, Асен Василев и лидерите на ДБ. Намесването на името на Алексей Петров е просто отвличане на общественото внимание. Пак ще повторя – аз, Борисов и Алексей Петров никога не сме имали среща, поясни Петков пред Би Ти Ви.

Той добави, че първата среща на ПП-ДБ с лидера на ГЕРБ е била в българския парламент.

Кирил Петков коментира и подготовката за местните избори.

„Имахме много спорове за кметовете, но това бяха от най-хубавите спорове. В някои градове имахме по четири кандидати, с брилянтни CV-та и репутация. Ние събрахме отбор за местните избори. В София Васил Терзиев и Борис Бонев ще са заедно. Ще имаме доста добри и силни кандидати“, каза той.

И добави, че Васил Терзиев „не може да бъде отговорен за биографията на неговите дядовци и чичовци“.

„Тези ченгеджийски номера няма шанс да минат. Вече сме 2023 г. и стигмите на баба ти и дядо ти нямат значение“, посочи Петков.

Бившият премиер назова и кандидатите за кметове на ПП за някои от големите градове в страната: за Варна – Благо Коцев; за Русе – Рени Стефанова; за Ловеч – Искрен Арабаджиев; за Велико Търново – Йордан Терзийски; за Благоевград – Методи Байкушев; за Бургас – Константин Бачийски.

- реклама -