Кирил Петков, ББР, кредити

Кирил Петков: Не са ми предлагани постове и участие в следващия кабинет

Според мен ние имаме готов екип, който би влязъл, ако му се даде тази възможност, но това е само хипотетично, никой не е говорил с нас.

Това обяви служебният министър на икономиката Кирил Петков.

Той добави, че не са му били предлагани други постове, нито да бъде част от следващия кабинет.

Петков допълни, че финансовото и икономическото министерство трябва да са в комплект.

Независимост и екипност са двете условия, при които служебният министър на икономиката би приел да остане на поста в следващ кабинет.

Петков връчи днес три сертификата клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ) на „Тракия глас България“ ЕАД, „Готмар“ ЕООД и „Теклас- България“ ЕАД.

Инвестициите ще са в Търговище, Съединение и Враца, региони, които по думите му, биха се радвали на по-големия икономически растеж. Той отбеляза, че всяка една от инвестициите е с експортен потенциал и допълни, че според него точно такива компании трябва да бъдат насърчавани, защото стандартът ни на живот зависи от този тип износ – с добавена стойност и разположен в цяла България.

Инвестицията на „Тракия глас“ е в Търговище, в цех за крайна обработка на прави стъкла, произвеждани от фирмата, които са изцяло за износ, а стойността на инвестицията е 27,382 млн. лева. „Готмар“ прави две инвестиции – за електроуреди, и за фотоволтаична централа, каза министърът и допълни, че разширението на производство става в Съединение, а 90 процента от продукцията ще е за износ. „Теклас- България“ ще инвестират 10 млн. лева в разширение на производството във Враца и продукцията ще е изцяло за износ.

- реклама -