Кирил Петков към депутатите: Може би ви е страх (Снимки)

Кирил Петков към депутатите: Може би ви е страх.

„Вече 2 часа слушам тази дискусия и се чудя защо 120 депутата слагат най-големия приоритет на Република България да е гласуванет она оставката на Никола Минчев.

Нима оставката на Никола Минчев е по-важна от цените на тока, нима е по-важна и нивата на пенсиите. Нима вие предпочетохте да прекарате 2 часа като по-важна тема от данъчните облекчения за младите семейства.

Нима вие решихте, че няма нужда в момента да приемате един поне от 22 -те закона за да усвоиме 12 милиарда от плана за възстановяване.

Но вие казахте, че всичко това не е важно, важна е оставката на г-н Минчев“. Така Кирил Петков коментира гласуването на оставка на председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Премиерът Кирил Петков отмени посещението си в Азербайджан, за да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на за председателя на Народното събрание Никола Минчев, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Г-н Минчев е един добър професионалист, чувал съм това от устата и на хора от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане“. И въпреки това, Вие слагате това като приоритет номер едно“, заяви премиерът.

„Може би имате друга причина. Може би се страхувате, че г-н Минчев ще ръководи това НС и ще приеме закони като този за КПКОНПИ.

Може би Ви е страх, че г-н Рашков ще бъде избран за шеф на КПКОНПИ. Може би Ви е страх, че ще има съдия, който ще ревизира дейността на главния прокурор“, заяви Петков.

Кирил Петков от парламентарната трибуна

 „Може би има и други неща, които никой не ги говори. Нека ги обясня на колегите от ГЕРБ, ИТН, „Възраждане“, ДПС.

За колегите от ГЕРБ: Ако си мислите, че с приемането на оставката на г-н Минчев ще ни притесните, като правителство, и ние ще се договаряме с Вас, няма.

За колегите от ДПС, ако си мислите, че с тази оставка ще намалите сигналите до европрокуратурата, няма. За хората от „Възраждане“, между Вас има честни хора, между вас има хора, които са влезли с друга идея в това управление. Между Вас има хора, които осъзнават историческата си роля, но ние разбираме натиска, на който сте подложени“, обясни Петков.

„Във ваши дискусии се говори, че никога не трябва да се приемат закони на ДПС. Вие заставате на фейсбук платформата си и говорите за българското начало, патриотизма, ще натиснете ли бутона да вземете оставката на г-н Минчев, заедно с ДПС. Как ще го обясните? Това е задкулисието, с което се борим всеки ден“,обърна се Кирил Петков към представителите на „Възраждане“.

„Искам да коригирам министър-председателя, да, не е най-важната тема оставката на председателя на Народното събрание, най-важната тема е оставката на кабинета“, каза депутатът от ДПС Йордан Цонев в отговор на Кирил Петков.

„Ние сме тук не да крепим корумпираното Ви и некадарърното Ви правителство, а да го свалим и ще го свалим!“, допълни Цонев.

„Идеята е да се свали правителството, за да продължат кражбите и в АПИ и на границата. Да, това минава през свалянето на правителстовото, а свалянето, искането на оставката на Никола Минчев е за парлама“, отговори Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ на Цонев.

Още по темата:

Източник: Дарикнюз

- реклама -
error: Съдържанието е защитено