Кирил Петков: Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат

„Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат. Това да не ги е страх да правят нещата, които по закон трябва да правят, е наистина похвално.

Това е единствения начин да имаме промяна

– когато недосегаемите не са извън закона. Вчера се случи точно това“.

Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който инспектира изграждането на междусистемната газова връзка Гърция-България край Стара Загора, предаде DarikNews.bg

„Това, за което ме разпитваха в полицията

беше за моите разговори с г-жа Коьовеши,

както и за доклада, който получих от финансовото министерство и свързва дейността на одитната агенция, която контролира еврофондовете. С други думи имаме явни факти, които показват, че по времето на министерстването на Владислав Горанов има ясни факти, които показват, че контрола не е бил там. Знаем, че всичките сигнали са свързани“, каза Кирил Петков.

По темата Украйна, той коментира:

„Никой не отива на никаква война. България ще продължи да помага на Украйна с пълна подкрепа. Ще изпращаме засилена хуманитарна помощ, медикаменти, посрещане на максимален брой бежанци и засилване на Източния фланг съвместно с НАТО“, каза още Петков.

Запитан как ще се процедира ако от страната ни бъде поискана военно оборудване или ПВО за Украйна,

той бе категоричен, че решението не

може да е нито на министър-председателя, нито на правителството, а ще бъде нужен консенсус.

„Никой не е говорил с мен от американска страна да искат нещо като оръжие. Говорим само, че НАТО трябва да има засилено влияние по Източния фланг, за да имат гражданите защита“, отбеляза Петков.

- реклама -