Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов: Няма да делим, двамата сме първи

„Знаете ли защо сме тук заедно? Защото в 23-ти района – най-големият в България и най-демократичният, Кирил Петков е първи в листата, а аз съм втори” обяви в ефира на Нова телевизия ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“.

„Няма да го делим и двамата ще сме първи, или двамата ще сме втори”, добави генералът.

Атанасов каза, че снощи председателския съвет го е пратил да бъде водач на листата в Кърджали. После той се развълнува и даде пример:

„Водещият кандидат на ДБ в Благоевград Иван Димитров като разбра, че предлагаме Георги Ганев излезе с декларация и каза, че си отстъпва мястото, защото Ганев е нужен. Такива ходове на себеотрицаия показват зрялост. Не е въпросът в личността и каузата”.

Мартин Димитров ще води листата в Русе. „Никой не разбира. Ние си подава ръка”, добави Кирил Петков.

Той изрази увереност, че обединението им ще бъде първо на изборите на 2 април с над 121 депутата.

„Днес и земеделците ще се присъединят към нас. Ставаме общо осем партии. Социолозите не могат да измерят тези данни“, заяви той.

Кирил Петков съобщи, че към коалицията ПП – ДБ са се присъединили БЗНС и „Обединени земеделци“, както и много граждански организации.

Над 100 организации подписаха нашата книга с каузи. Всичко това става като вълна. На тези избори тази вълна ще направи ясното разграничение, че България вече не може да остане така и ще тръгнем напред. Въпреки сметките, които ни правят, аз вярвам, че ще имаме над 121 депутати. Сигурен съм, че ще бъдем първи, увери Петков.

Ще работим за влизане в еврозоната и Шенген, за реформи в секторите здравеопазване, образование и сигурност. Обединяваме се с желанието за тази промяна. Убеден съм, че с всички тези сили можем да направим позитивната програма за България. Заедно ще предложим правителство със силна, позитивна програма за хората. Ще представим тази програма в парламента и вярвам, че всеки, който има малко политическа логика, не може да каже „не“, ще бъде твърдо скъпо, каза още Кирил Петков.

 

- реклама -