Кирил Петков, Асен Василев, ДСБ, договорки, министерства, постове, НС, председател

Кирил Петков и Асен Василев решиха от кои избирателни райони искат да станат депутати

Лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, които бяха избрани за депутати от по два изборни района, избраха в срок от кой от тях искат да бъдат вписани като народни представители. Това беше необходимо след като вчера ЦИК взе решение и оповести имената на депутатите в 47-ото Народно събрание.

Петков и Василев ще бъдат народни представители, съответно, от Пловдив и от Хасково, техните родни градове. Двамата отстъпват места на следващите в листите от 24-и и 23-и район в София-град.

От тримата избрани в два района от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова влиза от Русе и освобождава депутатски място в Разград за Гюнай Хюсмен, съобщава БНР. Бившият здравен министър Костадин Ангелов ще е депутат от Велико Търново. Отстъпва място във Варненската листа, а ексобразователният министър Красимир Вълчев предпочете Стара Загора пред Шумен.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи пред ЦИК, че ще е депутат от София. Така на нейно място във Варна влиза Борислав Гуцанов. Кристиян Вигенин предпочете Ямбол пред Пловдив.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ избра да представлява Шумен и освободи позиция в Кърджали, която осигурява депутатско място за Павлин Кръстев, пети в листата там. Делян Пеевски ще е депутат от Благоевград. На негово място във Велико Търново влиза Йордан Цонев, който пък се отказа да е депутат от Пазарджик.

Сценаристите Филип Станев и Ивайло Вълчев от партия „Има такъв народ“, избрани също в два района, още вчера се отказаха да са депутати със заявление до ЦИК. Така освободиха места за следващите от листите във Варна и Добрич, Бургас и Сливен, а Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ ще е депутат от Пловдив-град. Освободи място за следващия в листата на Пловдивска област.

Костадин Костадинов – лидер на партия „Възраждане“, предпочете родната Варна, което осигурява присъствие в парламентарната група за неговия заместник Иван Русчев.

- реклама -