Кирил Петков, гласува, избори,

Кирил Петков гласува и обяви как ще протекат коалиционните преговори

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков гласува на балотажа на президентските избори.

„Гласувах за човека, който трябва да оглави България и който съм сигурен, че е правилен за България. Най-важното за бъдещия президент е да слага България над всичко. Това е ролята му и когато говорим за обединител, той трябва да обединява също хората, които поставят България над всичко“, каза Петков на излизане от изборната си секция пред журналистите.

Той беше категоричен, че бъдещият президент няма да оказва влияние върху протичането на преговорите за съставяне на правителство. Той изясни и как ще протекат те:

„Уточнихме кои ще са групите, които ще се срещнат следващата седмица. Ще има 18 екипа, които ще се срещнат, ще има диалогичност. Цялата общественост ще има пълен достъп до информацията как протичат преговорите ,всичко ще бъде излъчено онлайн“, каза Петков.

И допълни, че ще се говори и за прилики, и за разлики в приоритетите на различните формации.

„Всеки ще може да си каже всичко. Всички страни ще си кажат всички идеи и мерки и ще видим кое ни обединява и по какво се различаваме. Това, което ни обединява, ще бъде заложено в програмата, а онова, по което се различаваме, ще бъде обсъждано допълнително. Първо ще видим кои неща ни обединяват, а после ще говорим за нещата, за които имаме разлики“, каза още Кирил Петков.

Той допълни, че ще бъдат обсъдени детайлно всички теми.

„Дори да отнеме повече време в началото, това ще означава, че няма да има конфликт след това“, поясни Петков.

- реклама -