Кирил Петков, споразумение. коалиция ,БСП, министерски съвет, състав, структура

Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова не се явиха да отговорят за „Джемкорп“

Кирил Петков, Асен Василев и Лена Бориславова отказаха да се явят във временната комисия за „Джемкорп“, която има за цел да установи всички факти и обстоятелства около подписването на меморандума.

На изслушване се яви единствено бившият енергиен министър Александър Николов, който няколко пъти заяви, че няма претенции и проблем не може да има. По думите му в Министерството на енергетиката са налични всички документи, както и акционерната книга на „Джемкорп“.

На въпрос от Станислав Анастасов дали е наясно, че „Джемкорп“ са водили кореспонденция с „Булгаргаз“ за доставка на природен газ, Николов заяви, че няма такава информация и сделки не са подписвани.

Запитан от Теменужка Петкова кой е подготвил въпросния меморандум, при положение, че има нарушение на Конституцията и всички разпоредби, Николов отговори, че съгласуване не е правено, защото документът е проверен от политическия кабинет и правния отдел на министерството.

По думите на Николов „Джемкорп“ са били доведени от „Айпи 3“, но от документите става ясно, че „Джемкорп“ се появяват много преди това.

Запитан кои са собствениците на „Джемкорп“ и „Айпи три“, Николов не успя да отговори, а заяви, че трябва да види в акционерната книга, която по думите му е предадена в ДАНС.

От Министерството на енергетиката обаче категорично заявиха, че там подобни документи няма. От службите също заявиха, че проверка не са правили, защото такава не им е била възлагана.

- реклама -