Домусчиев

Кирил Домусчиев беше преизбран за председател на КРИБ

Кирил Домусчиев беше преизбран за председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, съобщава БТА. Според Устава на организацията нейният председател има право на два последователни двугодишни мандата на поста.

„Смятам, че с колегите от Управителния съвет свършихме много работа през тези две години. Организацията не случайно е повече от два пъти по-голяма, спрямо преди моя мандат. Има много неща, които направихме за бизнеса и България да е едно добро място за индустрията и инвестиции”, каза по-рано Домусчиев.

Като основни цели за втория си мандат той посочи, че има много неща, които трябва да се довършат.

„На първо време в тази нестабилност, в която се намира България, без НС, редовно правителство, е много важно да отстояваме и да държим нивото на това, което сме постигнали, и сме договорили досега с правителството. От там нататък при работещо НС и редовно и бизнес ориентирано правителство, което е готово да подкрепя българската икономика и българските предприемачи. Има много неща, които могат да се свършат, които са свързани и с поправка в закони и нормативни актове, които да намалят бюрокрацията в държавата и да дадат възможност бизнесът да продължава да се развива с тези темпове, които видяхте през последните две години-ръст на износа, БВП. БВП постигна един от най-високите ръстове в ЕС, благодарение на износа. Фрагментацията на износа показва ръст на продуктите с добавена стойност, а не просто на суровини или продукция, която е с малка печалба”, посочи Кирил Домусчиев.

„Днес няма да отправям никакви политически послания. Не е редно. Всеки един от бизнесмените тук си има неговите виждания и симпатии. Не е работа на КРИБ да отправя днес призиви на Общото събрание. Тези призиви ги отправихме на срещите с всичките по-големи партии”, отговори Домусчиев на въпрос какво послание ще отправи КРИБ към политиците преди изборите.

„Основното като призив беше, че им дадохме списък с приоритети, които сме съгласували и с други работодателски организации, които са важни за развитието на икономиката и страната като цяло. Единственият призив, който си бих позволил да отправям към политически партии, на които предстоят избори на 26 март, е да прочетат отново внимателно това, което сме им дали като приоритети и да се постараят в случай на успех и възможност да управляват да помогнат тези неща да се случат. За да може България да има силна икономика и държавата да има повече ресурс за повече дейности, включително и социални”, подчерта Домусчиев.

- реклама -