Добрев, БСП, конституция, ГЕРБ
Снимка: Фейсбук

Кирил Добрев зове за свикване на Национален съвет на БСП – иска допитване до членовете на партията

Кандидатът за лидер на БСП Кирил Добрев поиска свикване на Национален съвет на БСП по няколко теми.

Това написа той в профила си във Фейсбук.

Ето мотивите на Добрев:

Велико народно събрание и промени в #Конституцията предизвикват в съзнанието ми усещане за революционни промени.

#ГЕРБ нямат нито доверието, нито капацитета да проведат дебата за промени в Конституцията, камо ли да направят революционни #промени. Често чувам, че всички партии са еднакви. Не са. И тук е ролята на #БСП. В партията винаги е имало блестящи юристи, които могат да дадат прогресивната и държавническа посока на тази тема, която вълнува голяма част от обществото, в това число наши членове и симпатизанти. Ние сме били двигателя при изработването на тази Конституция. 30 години са достатъчно време да видим къде точно не сме били съвършени при изписването тогава. Дали проблемът е в текстовете на Конституцията или в нейното неспазване?

Призовавам временното ръководство на партията да свика Изпълнително бюро, което да насрочи Национален съвет с няколко точки – неподкрепа на парламентарната ни група за предложенията на ГЕРБ, незабавна оставка на кабинета и позиция на партията по промени в Конституцията.

Бих искал да обсъдим и възможността наред с вътрешния избор да проведем и допитване до нашите членове по държавническите теми, които ще бъдат във фокуса на общественото внимание до изборите пише Добрев.

- реклама -