Кирил Добрев за Нинова: Накрая в БСП ще останем само ние – тя от инат, аз по убеждение

„Като гледам тая жена (Корнелия Нинова, лидер на БСП) как го е подкарала, накрая ще останем само аз и тя – тя от инат, аз по убеждение“. Това каза по bTV Кирил Добрев от БСП.

В края на миналата година той беше изключен от партията, но съдът обяви отстраняването му за незаконно и го възстанови като член на БСП. Добрев заяви още, че Нинова е загубила дело срещу него.

През октомври стана ясно, че Добрев е дал Нинова на прокуратурата.

„Заради фалшификации в списъци, съдът ме върна в Националния съвет на БСП. Присъствах, но ме ограничиха само като гражданин, без възможност да гласувам. Единственото нещо, което му остава на човек при това положение, е да подаде жалба в полицията и прокуратурата“. Това тогава той.

Става въпрос за случай от заседание на Националния съвет на БСП, проведено на 28 август. Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев, който беше изключен от партията. Но през юли Върховният касационен съд го възстанови като член на Националния съвет. Той жали, че не бил допуснат на съответното заседание, но според Корнелия Нинова е бил там и е направил няколко изказвания.

„Г-жа Нинова да обясни как само за една година загуби 800 000 гласа. Да обясни и защо избра за председател на предизборния щаб човек, който ни занули във Варна. „Няма да позволя мен да ме ръководят лузъри“, продължи Добрев.

Добрев: БСП има нужда от нов лидер, но след изборите

„Страшно съжалявам, че това ръководство, тази шепа от мекотели, доведоха дотам нещата да се разправяме в съда“, каза още Добрев. И попита какъв държавник може да си, „когато фалшифицираш списъци“, за да може да бъде изключен.

„Да излезе г-жа Нинова и да каже какви са икономическите обвързаности на опозиции, защото аз мога да кажа какви са на управляващите. Да излезе и да каже с ясни цифри икономически обвързаности на някой“, подчерта Добрев.

- реклама -