Кирил Добрев, БСП, изключването, партия

Кирил Добрев: Изключването ми от БСП е последно убежище на страха

„Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен – анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан.“

Така Кирил Добрев коментира предложението за изключването му от партията, което трябва да бъде гласувано на неприсъствен пленум след дни. Добрев, който е един от водачите на вътрешната опозиция срещу лидера в оставка Корнелия Нинова написа публикация в социалната мрежа Фейсбук по въпроса.

Ето какво още се казва в нея:

„Няма изненада, това ръководство толкова си може…Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия – БСП. Останалото няма значение. Всъщност по-важната новина днес е, че дъщеря ми навършва 16 години. Ема, пожелавам ти да си здрава, борбена и винаги да казваш това, което мислиш!“

По-рано днес стана ясно, че  документите и мотивите за изключването на Добрев са изпратени до членовете на пленума тази сутрин.

Сред мотивите за искането за изключването на Добрев са посочени нарушения на няколко теста от партийния устав на БСП. Сред тях: открито противопоставяне на решенията на Националния съвет и създаване на организация за тяхното проваляне; множество медийни изяви, използвани за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП; участие в „недопустими публични действия, които уронват обществения престиж на партията“; „използването на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси“; подпомагане изграждането на структури на нови политически проекти.

- реклама -