Кирил Добрев, БСП, отчет, бюджет , месни избори

Кирил Добрев: Да, ще се кандидатирам за лидер на БСП

На 12 септември за пръв път БСП ще проведе пряк избор за председател.

И освен действащият лидер – Корнелия Нинова, за другарска битка се стяга още един човек. В интервю за бТВ социалистът Кирил Добрев заяви, че ще се кандидатира за председател.

„БСП винаги е готова за избори, а ако визирате вътрешно партийната ситуация, тя просто се решава за миг в момента, в който имаме ясно определена цел и стартира изборния процес“, заяви Добрев.

„Не ме притеснява кондицията на БСП в момента, в който стартира изборната кампания. Тогава всички започваме да работим заедно. Винаги съм стоял зад вътрешния избор като форма на демокрация, но със си представял всички кандидати като един отбор. И този отбор, не просто убеждава членовете на БСП кой от тях да бъде избран, а убеждава обществото, че ние можем да бъдем по-добри от ГЕРБ“, смята той.

„Да, имам готовност да се кандидатирам за лидер на БСП.

Знам, че мога да консолидирам и да обединя партията. Знам, че мога да използвам потенциала ѝ и да спечелим следващите избори. Затова ще го направя“, съобщи Кирил Добрев.

„Има две неща. Първото е отношението към БСП. Аз съм дълбоко партиен човек, член съм на партията от 1997 г. Бил съм част от основна партийна организация. След това съм бил общински съветник тук, в Гоце Делчев. След това съм бил народен представител, член на НС, бил съм областен председател на София – област, зам.-председател на партията и смятам, че съм извървял целия си партиен път.

На БСП ѝ трябва силно партиен човек, който да познава партията, всяка нейна частица и какво тя мисли във всеки един момент. Това е първото нещо, което ни разминава. Всъщност Корнелия, освен че не познава толкова добре БСП, тя и не положи усилия да я разбере, че тя е жив организъм, който има нужда от отношение. Не усетих през тези години партията да ѝ е мила. Тя по един и същи начин мачка без значение дали е министър от ГЕРБ или общински председател. А партията има нужда от нещо съвсем друго, тя има нужда от събиране“, коментира Добрев.

„Втората линия е вече в обществен план.

За тези години въпреки моите опити, БСП тръгна в друга посока, деструктивна, на агресия и конфронтация, а това не е нейната същност. По тази линия тя тръгва в посока атака. Другият път е националноотговорно поведение на партията. Партия, която винаги е давала спокойствие на обществото. А това е пътят към спечелване на избори и пътят към властта“.

На въпрос какво ги разделя с Корнелия Нинова, Добрев отговори така:

„Това са двете неща, които ни разминават. Имаме битка не към целта, а за начина на постигане на целта. За мен е важно да успокоя партията, да я обединя, да дадем кауза на обществото. И всички недоволни, които с всеки ден стават повече и повече – да изберат БСП, а не някой друг политически проект и със силата и таланта на тези хора да спечелим изборите. А другият път е да се караме, да се бием непрекъснато, да сме на барикадата, който създава дисонанс в обществото и ние не ставаме онзи предвидим партньор, който хората искат да изберат“.

- реклама -