Кинтана

Кинтана спечели страховития 17-и етап в Тура

Наиро Кинтана (Мовистар) спечели страховития 17-и етап в Тур дьо Франс. Колумбиецът беше най-добър в дистанцията от 65 километра и три изкачвания из Пиринеите, като се справи за 2:21.27 часа. Кинтана атакува на последната височина Кол дю Порт и до финала не беше застигнат. Успехът бе първи за него в Обиколката от пет години насам. Благодарение на победата колумбиецът се изкачи с три места в генералното класиране и вече е пети.

Мартин – втори, лидерът Томас – трети

Втори, с изоставане от 28 секунди, завърши Дан Мартин (ОАЕ). Трети финишира Герайнт Томас от Скай. Носителят на жълтата фланелка изостана с 47 секунди, но направи важна крачка към крайната победа в Тура. Уелсецът вече води с 1.59 минути пред Том Дюмулен. Крис Фрум бе големият губещ днес и вече е трети с 2.31 минути назад.

Тур дьо Франс

Четвърти е Примож Роглич (Лото Йъмбо) на 2.47 минути зад Томас. Следват Кинтана (+3.30), Стивън Краусвайк (+4.19), Микел Ланда (+4.34), Ромен Барде (+5.13), Дан Мартин (+6.33) и Якоб Фулсанг (+9.31).

Кинтана: Всичко беше предварително подготвено

„Днес беше тежко, но бях готов. Отдавна си избрах този етап, всичко беше предварително подготвено. В последните няколко дни не се чувствах много добре и това си пролича, защото загубих време. Въпреки това продължавам да имам увереност в моите сили“, каза Кинтана.

Тур дьо Франс
Новото начало на етапа – стартова решетка – не доведе до нищо драматично
- реклама -