Ким Кардашиан лобира за бутон за редактиране в Туитър

Две седмици след срещата й с американския президент Доналд Тръмп, с когото говориха за реформи в затворите, реалити звездата Ким Кардашиян разкри, че се опитва да договори реформи и в Силициевата долина, съобщи в. „Индипендънт“.

Кардашиян-Уест заяви, че може би е убедила изпълнителния директор на Туитър Джак Дорси да пусне опция, която да позволи редактирането на вече публикувани туитове. Това предизвика гнева на много потребители.

„Имах много добър разговор с Джак (Дорси) този уикенд на рождения ден на Кание (Уест) и наистина смятам, че той ме чу по въпроса с бутона за редакция”, написа Кардашиян в Туитър.

Изпълнителният директор на социалната платформа отговори –„Сега виждам защо бях поканен”.

Въпросът дали Туитър трябва да позволи да се редактират вече публикувани текстове е доста спорен между потребителите на платформата.

Някои казват, че въвеждането на подобна опция ще доведе до объркване, особено ако един широко разпространен туит в крайна сметка се редактира. Други смятат, че това е необходимо за развитието на платформата.

Дорси от няколко години обмисля пускането на опция за редактиране. Според защитници на въвеждането на такъв бутон, той ще помогне за ограничаването на фалшива информация, както и ще помогне да се избегнат конфликти.