Ким Чен Ун
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ким Чен Ун се появи

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун се появи на откриването на нов завод.

Това предадоха Франс прес и ТАСС, като цитират Корейската централна телеграфна агенция (КЦТА).

Снимка: ЕРА/БГНЕС

„Уважаемият висш ръководител другарят Ким Чен-ун лично преряза лентата, символизираща завършване на строителството“, съобщава севернокорейската агенция. Тържественото откриване с участието на севернокорейския лидер се състоя вчера, по повод 1 май.

Ким Чен Ун разгледа някои от цеховете на новия завод, където му разказаха за процеса по производство на фосфор и удобрения за селското стопанство. Лидерът подчертал, че пускът на завода е „важен момент от преминаването на химическата промишленост на страната на по-високо равнище”.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

С появата на севернокорейския лидер на публично място се сложи край на спекулациите около неговото здраве. Никой не беше виждал Ким от 20 дни.

„На 99% съм сигурен, че Ким Чен Ун е мъртъв и Северна Корея ще го обяви този уикенд“. Това заяви вчера севернокорейският дисидент Джи Сонг Хо. Според него Ким е починал миналата седмица, а смъртта му ще бъде оповестена до дни, каза той.
Не съм съвсем сигурен дали наистина е претърпял някаква операция или нещо друго, но едно е ясно … той не е можел да се изправи сам или да ходи правилно“, каза Джи Сонг Хо.
Повод за съмнение даде и фактът, че Ким Чен Ун, който управлява Северна Корея от 2011, не присъства на годишните празненства за рождения ден на своя дядо Ким Ир Сен на 15 април.
- реклама -