Ким Чен Ун

Ким Чен-Ун: Продължаваме с ядрената програма, независимо от санкциите

Севернокорейският лидер Ким Чен-Ун се закани, че страната му ще продължи да се стреми към абсолютна ядрена мощ, независимо от налаганите ограничения и санкции.

Това заяви той в изявление по случай последния пуск на управляема ракета „Хуансон-12“, който бе извършен този петък.

Ким отбеляза, че лично е командвал изстрелването на ракетата

Тя прелетя над японския остров Хокайдо в Тихия океан и по думите му е „улучила право в целта“, което доказва „нарастването на стратегическите възможности на ракетите със среден и далечен обсег на действие“ и сведетелства за „увеличаването на военната мощ на ядрената сила“ на Севера.

„Както признава целият свят, ние постигнахме всичко това въпреки траещите вече няколко десетилетия санкции на ООН. Става ми безкрайно тъжно, когато си мисля за страните, смятащи се за сили особено, когато им се налага да наложат санкции, за да завладеят Северна Корея“, изтъкна върховния лидер на КНДР.

Целта е изравняване на силите със САЩ

„Ние ще покажем на шовинистите от Великите сили, че нашата държава, независимо от блокадите и санкциите, постига целите си“, каза Ким Чен-Ун, във връзка с ядрената си програма.

Той отбеляза също така, че целта на разработката на ядрените оръжия е да изравни военната мощ на страната се с тази на САЩ и че вече е „почти на крайната права“ в това отношение.

- реклама -