Ким Чен Ун

Ким Чен Ун праща мисия на Луната

Ким Чен Ун праща мисия на Луната. Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е одобрил план за стартиране на кораб до спътника на Земята до 2020 г. Това заяви представителят на Космическата агенция на Северна Корея Хьон Кван Ил.

В следващите 10 години КНДР планира да изпрати безпилотен кораб до Луната, на борда на който ще бъде националният флаг.

В рамките на програмата се планира да бъдат изведени нови спътници в орбита, въпреки международните санкции, съобщи сп. „Нюзуик”.

Според директора на научно-изследователския отдел на Националното космическо управление на КНДР, Съединените щати и техните съюзници няма да могат да блокират усвояването на космическото пространство от Северна Корея.

Мрежа за сателитно наблюдение на земята

Страната има план да развие мрежа за сателитно наблюдение на Земята и да реши проблемите си в далекосъобщенията чрез спътници на геостационарна орбита.

През юли 2016 г. Северна Корея изстреля три балистични ракети, които прелетяха няколкостотин километра в посока Японско море. След като Вашингтон и Сеул съобщиха, че на Корейския полуостров ще бъде разположена система за противоракетна отбрана, Пхенян обяви, че ще предприеме „решителни физически мерки за противодействие“.

В началото на годината Северна Корея официално съобщи за успешен опит с водородна бомба. В резултат на това Съветът за сигурност на ООН наложи нови санкции на Пхенян.

- реклама -