Асеновград-Смолян тунели задръстване ремонти

Километрични задръствания по пътя Асеновград-Смолян

Километрични задръствания се образуват по пътя Пловдив – Асеновград – Смолян поради извършване на ремонтни дейности в тунелите по пътя. Тунелът при км 33 е затворен за преминаване и в двете посоки. Ограничението е валидно до края на месеца, като движението се пренасочва по обходен път, който се намира отстрани на съоръжението.

Асеновград-Смолян задръстване ремости тунели

При км 39 завършиха ремонтно-възстановителните дейности по тунела, но започнаха изкопни дейности по пътната настилка. Препоръчва използването на обход през пътя Девин-Кричим. На мястото е поставена светофарна уредба, която регулира движението. Ремонтът по пътната настилка пред третия тунел трябва да приключи до края на месец август.

Забрани и ограничения

Днес за времето от 14:00 до 20:00 часа за забранява движението на камиони над 12 тона по пътя Пловдив-Асеновград-Смолян. Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари, живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим. Призовават се водачите на моторни превозни средства да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, за да се избегнат предпоставки за възникването на пътнотранспортни произшествия.

Към настоящия момент не са подавани сигнали за пътнотранспортни произшествия по трасето.

Освен това продължава отстраняването на опасни скали по път II-86 Пловдив-Асеновград-Смолян. Сега се работи по някои от участъците в района на Нареченски бани. Движението се контролира от сигналисти.

- реклама -