Капитан Андреево, протест, блокада, Турция
снимка: Архив

Километрични опашки на границата с Турция

Километрични опашки са се образували на ГКПП „Капитан Андреево – Капъкуле“, съобщиха от Гранична полиция. От нашата страна колоната от ТИР-ове е дълга повече от 4 километра. Причината е срив в системата. По-тежка е ситуацията на „Капъкуле“, където движението е по-интензивно и чакащите автомобили да преминат в България са образували 10-километрова колона.

ГКПП "Капитан Андреево"Обработват се документите на леки автомобили и автобуси и те преминават към Турция, уточнява БНР. Няма яснота кога проблемите в системата на граничния контрол ще бъдат отстранени.

Поради технически причини е преустановено преминаването на товарни автомобили и през граничните пунктове с Гърция. Това съобщи за Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин дежурният служител в пресцентъра на МВР. Причината отново е срив в системата и ще се наложи ТИР-овете да изчакат нормалното й функциониране, за да преминат през пунктовете. Не е ясно колко време ще отнеме отстраняването на проблема. Към момента е разрешено преминаването на леки автомобили, автобуси и микробуси, при облекчен режим на проверка и ръчна обработка на документите.

- реклама -